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맛집이.니카

[맛집 후기 ft. 외국인] 가성비가 좋은 창경궁초밥 (Budget-friendly Changgyeonggung Palace Sushi)

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Hello everyone. Im Nikka~ Welcome again to my food review blog, hihi.

안녕하세요. 니카입니다~ 제 맛집 후기 블로그 어서오세요. ㅋㅋ.

 

I decided to write to add a Food review category to help expatriates like me residing in South Korea discover excellent locations and cuisine.

 

저는 맛집이.니카  카테고리 글을 쓰기로 결정했습니다~. 저와 같은 한국에 거주하는 외국인들이 훌륭한 장소와 요리를 찾을 수 있도록 도와줍니다~

**한국어 양해 부탁드립니다~** ㅋㅋㅋㅋㅋ

 

Today's posting is my review of  Changgyeonggung Palace Sushi, 

오늘 포스팅은 창경궁 초밥입니다.

Store hours: Everyday 11:30 AM ~ 10:00 PM (breaktime: 3:00~5:00 PM; 9:00 PM last order)

Phone number: 02-766-2852

Address: 1229 Changgyeonggung-ro, Jongno-gu, Seoul, 1st floor

A VERY BUDGET-FRIENDLY SUSHI PLACE~~~! 

영업시간: [매일] 11:30 - 22:00 (15:00 - 17:00 브레이크타임; 21:00 라스트오더)

전화 번호: 02-766-2852

주소: 서울 종로구 창경궁로 229 1층

진짜 가성비 좋은 스시 맛집입니다!!!

 

 

🍽️ Foodie Alert! 🍣 One thing you gotta know about me: I'm all about that eating life! 🤤 Almost anything goes, except for veggies – not my jam. 😅 Besides pasta and pizza (sorry, Western food!), I'm totally hooked on raw fish. 🍣 Lucky find in Jongno – a hidden gem that satisfies my cravings! 🌟

 

저에 대해 알아야 할 한 가지는 제가 먹는 것을 🍽️  정말 좋아한다는 것입니다 😅 . 야채를 제외하고는 거의 모든 음식을 먹을 수 있습니다 🤤🤤 ㅋㅋㅋㅋ. 파스타나 피자 같은 양식 외에도 좋아합니다 🍣 . 종로에서 이런 식당 발견한 것은 너무 행복합니다. 

 

 

I ordered:

Dinner Sashimi Sushi Set (for 2)

저녁 사시미 초밥 정식 (2인)

 

Feast mode activated! 🍽️ Ordered a set menu, and the dishes rolled out one by one. 🤤 Caught up in the deliciousness, I totally forgot to snap pics of everything whoops 📸. But fear not, I've got you covered with some food highlights! 😅📷

 

세트 메뉴를 🍽️ 주문했더니 음식이 하나 하나씩 나왔습니다. 🤤 먹는 데 너무 집중해서 다른 음식 사진을 찍는 것을 📸 잊어버렸어요. *용서해 주세요.* ㅋㅋㅋㅋㅋ. 하지만 제가 여러분을 위해 음식 하이라이트가 찍었습니다. 

 


Raw fish salad and Sashimi (회무침 사시미)

 

🍣 First up on the feast journey: Sashimi delight! 🥢 Fresh veggies and sliced tuna brought the wow factor. 🌿🐟 Surprisingly, even for a not-so-veggie lover like me, the salad with its sweet and sour goodness won me over! 😂🥗

 

And oh, the sashimi presentation was on another level!  On a bed of ice, a stunning variety of fish, each slice telling a delicious story. 🐠🍣

 

🍣 첫번째 메뉴인 회무침 싱싱한 야채와 썰어진 참치가 나왔습니다. 🥢야채도 많고 신선해서 좋았고, 새콤달콤하고 맛있었 습니당 🌿🐟 . 아시다시피 저는 야채 잘 안 먹는 편인데 여기에 샐래드 소스는 좋습니다. ㅎㅎ 

 

사시미: 얼음 위에 야채가 깔려있고 그 위에 회가 올려져있었습니다. 하나하나 살펴봤는데 생선 종류와 부위가 다양합니다!~ 🐠🍣


 

Sushi (초밥)

 

🍣 Sushi time, and it's a flavor fiesta! 🎉 In the set, four pieces emerged – halibut, shrimp, egg, and a mysterious sushi (intriguing!). 🦐🍣 Guess what? I snagged the shrimp sushi, and oh boy, it was a chewy, big win! 🤩🍤 The rest? Well, my friend happily devoured them – I'm a bit of a picky eater, you know! 😅 What's your go-to sushi pick? 🍣

 

🍣  다음은 초밥입니다~~. 정식에는 네 조각이 나왔습니다. 광어, 새우장, 계란 초밥 나왔습니다. 🦐🍣 *하나는 뭔지 모르곘습니다.  제가 고른 새우장초밥 🤩🍤 아주 쫀득하고 살이 커서 좋았습니다. 나머지는 친구가 먹었습니다 ㅋㅋㅋ. 저는 입맛이 까다로운 편입니다. 😅 ㅋㅋ

 


Niku (Meat) Udon and  Cold (Bukkake) Udon  (니꾸(고기)우동 및 냉(붓카케)우동)

 

🍜 Udon Finale! 🎉 Niku (Meat) Udon on the right, Cold (Bukkake) Udon on the left. 🍲

Unexpected twist: the udon flavor danced to a different tune than usual! 🕺 It wasn't just a dish; it was an experience! 🌟 Homemade sauce brought the magic – not your average store-bought stuff. I'm head over heels for it!

Special shoutout to the Cold Udon – the chill factor made those noodles extra chewy and downright perfect. ❄️🍜 The portion was like a mini udon, just right for a post-feast dessert when you're already happily full! 😋🥢

 

🍜  마지막으로 나온 우동들: (우) - 니꾸(고기)우동 ///  (좌) - 냉(붓카케)우동

우동의 맛은 우리가 일반적으로 알고 있는 우동과는 달랐습니다. 🌟 소스도 시판 소스가 아닌 직접 만든 것이었는데 개인적으로 마음에 들었습니다.특히 냉우동은 정말 맛있었습니다. 차가워서 면발이 더 쫄깃쫄깃해서 딱 좋았습니다. ❄️🍜 우동의 양은 미니 우동 정도였고 이미 배가 부른 상태였기 때문에 후식으로 먹기에 적당한 양이었습니다. 😋🥢


 

 


Just stumbled upon one of the most wallet-happy sushi spots ever. 🍱 Bring your special someone or parents – trust me, they're gonna love it! ❤️🍣 Affordable and delicious – a win-win for your taste buds and your budget. 🤑🌟

제가 가본 초밥집 중 가장 좋아합니다. 🍱 부모님과 함께 가보세요. 분명 좋아하실 거예요~~ 🤑🌟

Til next time~

다음에 또 봐요!!!

 

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